Huskeliste forlover

planlegge utdrikningslagTips til planlegging:

 • Bestem hvem som skal være med på utdrikningslaget. Husk å bare invitere dem du vet bruden/brudgommen ønsker at skal være med. Be gjerne bruden lage en liste i forkant med ønsker.
 • Sett dagen for laget tidlig slik at flest mulig kan være med.
 • Sett et budsjett for dagen og sjekk opp priser på aktiviteter slik at deltagerene i utdrikningslaget vet på forhånd hva det vil koste når man takker ja til å være med. Vanlig sum pr. deltager er mellom 500,- og 1000,- kroner, men dette er selvfølgelig avhengig av antall deltagere. Er det få deltagere, vil prisen ofte bli noe høyere pr.person. Trenger du en budsjett mal finner du det på denne nettsiden.
 • Arranger et planleggingsmøte for deltagerene. Her kan man få innspill og idéer fra de andre deltagerene samtidig som dem som ikke har møtt hverandre før rekker å bli litt kjent med hverandre. Ofte kommer det folk fra ulike sosiale kretser i et utdrikningslag. Kanskje noen ønsker å hjelpe til med planleggingen.
 • Finn passende aktiviteter som passer bruden/brudgommen. Utdrikningslag skal være en stor fest med masse moro og utfordringer for hovedpersonen, men husk at det ikke skal være et “utdritningslag”. Man vil jo at bruden/brudgommen skal huske dagen som en morsom og spennende dag, ikke en dag man gjør alt man ikke har lyst til å gjøre.
 • Velg leverandører som har lang erfaring med utdrikningslag slik at man er sikret et opplegg med kvalitet. Ved å velge seriøse aktører er du sikret mot at aktiviteter plutselig blir avlyst eller at innholdet ikke blir som forventet.
 • Planlegg hvor festen skal være på kvelden, når man er ferdig med alle aktivitetene. Det kan være hjemme hos noen i laget, man leier et lokale, på restaurant/bar. Her er det bare fantasien som setter grenser.
 • Husk å sette av tilstrekkelig antall matpauser. Et sultent utdrikningslag er ikke et morsomt utdrikningslag med masse energi.
 • Alkohol er en naturlig del av de fleste utdrikningslag, men pass på at den som drikkes ut ikke får i seg mer enn at man har det gøy og husker alt. Hvis bruden/brudgommen dagen der på ikke husker noe særlig av dagen p.g.a for mye alkohol, så har dagen mistet noe av poenget sitt.
 • Ikke lag for tett plan med aktiviteter. Man skal ha tid til å slappe av og hygge seg mellom aktivitetene slik at dagen ikke bare blir å stresse fra sted til sted.
 • Planlegg transport nøye. Noen tar kollektivt, andre avtaler kjøring med venner, mens noen leier buss. Det er viktig å rekke aktivitetene man har bestilt til riktig tidspunkt. Leverandører har ofte mange lag i løpet av en dag og er ofte ikke så fleksible på tid, så ved å komme i tide, får man fullt utbytte av aktiviteten.
 • Hvis du skal arrangere utdrikningslag i Oslo er det viktig at man sjekker opp om det er andre store “happenings” i Oslo denne dagen. Holmenkollstafetten, Sentrumsløpet, bilfrie markedsdager m.m. gjør at man ofte må velge en alternativ rute for å komme seg fra sted til sted. Dette kan skape forsinkelser som gjør at man ikke rekker planlagte aktiviteter, så ha dette i tankene når du planlegger transport rundt omkring i byen.
 • Når kjøreplanen for dagen er satt, så send den ut til alle deltagerene eller post den på Facebook. Mange velger å lage en egen Facebook side for utdrikningslaget slik at alle kan holde seg oppdatert der.
 • Sett en frist for betaling. Mange leverandører skal ha betalt før dagen for utdrikningslaget, så informer deltagerene om når betaling må være gjort. Send ut informasjon om kontonummer, Vips betaling, Mcash osv. slik at det er lett for deltagerene å overføre penger.
 • Når alt er ferdig planlagt er det lurt å sjekke at man har fått de nødvendige bekreftelsene fra alle leverandører, aktiviteter og reserverte spisesteder.

Når alt er planlagt nøye vet man at man får en dag som går på skinner og man slipper unødvendige bekymringer.